גלדיה3 ~ >

הישגים
0
0
0
1302
פרופיל
בלוג
כל הבלוגים
לפני 10 חודשים, 6 ימים ו- 19 שעות
 




גלידה היא מאכל קפוא על בסיס חלב או מים,
המשמש כמרכיב בקינוחים שונים .
בסין נהוג להכניס גלידות לתוך בצק,
לטגן בשמן ולהכין מהם "גלידות מטוגנות".
שף-קונדיטור המתחמה ביצור גלידות נקרא "גלסייר" .
בשנות ה-50 של המאה ה-20 הסתפקה תעשיית הגלידה
בארץ במגוון מצומצם מאוד-בעיקר וניל ושוקולד .
הנמכרו בכדורים קטנים בתוך גביע ופל חרוטי צור .
בבתי הקפה היה אפשר להזמין גלידה בגביעי מתכת .
כעבור זמן מה הופיעה ה"ארטיק" שהיה בראשיתו מלבן
קטן של גלידת וניל בציפוי שוקולד דק,
ואליו השתרף הקרטיב-שלגון קרח מלבני בטעמי לימון או משמש,
שההבדל שהיה בניהם היה בעיקר הצבע .
בשנות ה-50' נפתח ליד כיכר דיזינגוף בת"א מזנון גלידה בשם "פיצה",
ובו נמכרה גלידה בטעמים שונים,
באמבטיות פלסטיק ציבעוניות עם כפית ציבעונית .
כמענה לכך החלו להתחרות על צרכני גלידה
באמבטיות פלסטיק עם כפית .
באמצע שנות ה60' הופיעה חידוש נוסף,
כאשר קיוסק קטן ברחוב אלנבי בת"א,
החל למכור גלידות בכו.סות פלסטיק גבוהות,
שהכילו רסק אגוזים ופירות בתח.תית וקצפת מעל .
כנראה הגירסה הישראלית לSundae האמריקאי המסורתי .
ומכאן והלך התפתח סחר הגלידה במהירות .
הגלידה האיטלקית התחרתה בארגנטינאית .
בסוף שנות ה-70 נפתחה ביפו גלידריית קוזו
ובה מכרו את גלידת המסטיק הראשונה בארץ .



גלידת "קולפי" .


גלידת "מוצ'י" יפנית  .


גלידת שוקולד ביתית .


גלידה מפימו D: .


עוד גלידה מפימו D: .



גלידת תות .

כפתורים .
 
ImageHost.org ImageHost.org
ImageHost.org ImageHost.org
ImageHost.org ImageHost.org
 ImageHost.org ImageHost.org
  ImageHost.org ImageHost.org 


פיקסלים .

    
    
    
    
    



אוהבים גלידה ?
אם כן, איזה טעם הכי ?
איך האשכול ?
הערות \ הארות ?


השקעתי מללאאא באשכול,
מחכה לתגובות 3333 >
המשך יום טוב, קרינה .(:



תגובות לבלוג
 (לפני 7 חודשים, 21 ימים ו- 10 שעות)
קקקוווקוושש ?זווכרררתת אוותתי זאאתת נוופפפר .. :( יפפפאשלליי תגייביי ללי בפוורווםם D ; forums.tipo.co.il/zone/page.asp?zone=42162728888004
 (לפני 10 חודשים, 5 ימים ו- 10 שעות)
איייך עשייית ת'תמונוות ? :)
 (לפני 23 ימים ו- 10 שעות)
יש לך בעיות או שמה ???!!!