גלידה היא מאכל קפוא על בסיס חלב או מים,
המשמש כמרכיב בקינוחים שונים .
בסין נהוג להכניס גלידות לתוך בצק,
לטגן בשמן ולהכין מהם "גלידות מטוגנות".
שף-קונדיטור המתחמה ביצור גלידות נקרא "גלסייר" .
בשנות ה-50 של המאה ה-20 הסתפקה תעשיית הגלידה
בארץ במגוון מצומצם מאוד-בעיקר וניל ושוקולד .
הנמכרו בכדורים קטנים בתוך גביע ופל חרוטי צור .
בבתי הקפה היה אפשר להזמין גלידה בגביעי מתכת .
כעבור זמן מה הופיעה ה"ארטיק" שהיה בראשיתו מלבן
קטן של גלידת וניל בציפוי שוקולד דק,
ואליו השתרף הקרטיב-שלגון קרח מלבני בטעמי לימון או משמש,
שההבדל שהיה בניהם היה בעיקר הצבע .
בשנות ה-50' נפתח ליד כיכר דיזינגוף בת"א מזנון גלידה בשם "פיצה",
ובו נמכרה גלידה בטעמים שונים,
באמבטיות פלסטיק ציבעוניות עם כפית ציבעונית .
כמענה לכך החלו להתחרות על צרכני גלידה
באמבטיות פלסטיק עם כפית .
באמצע שנות ה60' הופיעה חידוש נוסף,
כאשר קיוסק קטן ברחוב אלנבי בת"א,
החל למכור גלידות בכו.סות פלסטיק גבוהות,
שהכילו רסק אגוזים ופירות בתח.תית וקצפת מעל .
כנראה הגירסה הישראלית לSundae האמריקאי המסורתי .
ומכאן והלך התפתח סחר הגלידה במהירות .
הגלידה האיטלקית התחרתה בארגנטינאית .
בסוף שנות ה-70 נפתחה ביפו גלידריית קוזו
ובה מכרו את גלידת המסטיק הראשונה בארץ .
גלידת "קולפי" .
גלידת "מוצ'י" יפנית .
גלידת שוקולד ביתית .
גלידה מפימו D: .
עוד גלידה מפימו D: .
גלידת תות .
כפתורים . פיקסלים .
אוהבים גלידה ?
אם כן, איזה טעם הכי ?
איך האשכול ?
הערות \ הארות ? השקעתי מללאאא באשכול,
מחכה לתגובות 3333 > המשך יום טוב, קרינה .(: