הקרמה של הקפה היא שכבה שומנית דקה המכסה את פני הקפה המוכן, ונוצרת על ידי השומן שבפולי הקפה. קרמה משובחת מעידה על איכות פולים גבוהה, טריות ומיצוי נכון של הפולים. הסימנים לקרמה טובה: 1. גובה שכבת הקרמה צריך להיות כ3-4 מילימטרים, והיא לא אמורה להתפוגג במהרה.
2. צבע חום כהה מעיד על טמפרטורת מיצוי נכונה. צבע חום כהה אדמדם הוא האופטימלי.
3. מבחן הסוכר: לשכבת הקרמה אמור להיות די כוח ציפה על מנת להחזיק עליה חצי כפית סוכר לשניה או שתיים.
הופ, כמעט שכחתי לציין שמכונות הקפה של קבוצת אספרסו בר איטליקו בע"מ מסוגלות ליצור, בשימוש נכון, קרמה משובחת שתוסיף רובד נהדר של טעם וניחוח לקפה שלכם. בנוסף, כדאי לציין שקבוצת אספרסו בר איטליקו בע"מ מחפשת בימים אלה זכיינים לתפעול קו מכונות קפה באיזור מגוריהם בהשקעה של יום אחד בשבוע. לפרטים: http://www.espresso-bar.co.il